[ X ]
[ X ]
[ X ]
TOP-10 burlaci din politica moldovenească, la început de 2018
13 Ianuarie

Sunt tineri, cu studii la cele mai prestigioase instituții, dețin funcții importante și se învârt în cele mai selecte cercuri. Cu siguranță că nu duc lipsă de atenție, totuși, la început de 2018 încă au statut de burlaci.

Redacția CURENTUL a elaborat Top-10 burlaci din politica autohtonă, situația la începutul anului curent.

1. Vitalie Pârlog – Director SIS, preşedinte al Comisiei de control a fişierelor a INTERPOL

pîrlog

S-a născut la 28 iulie 1974 în orașul Nisporeni. Este jurist de profesie. A activat în calitate de consultant principal în cadrul Aparatului Președintelui. A îndeplinit și funcția de director adjunct al Direcției Agent Guvernamental și Relații Internaționale a Ministerului Justiției. În 2006 a devenit ministru al Justiției. A deținut și interimatul șefiei cabinetului de miniștri în 2009. Recent a fost ales în calitate de director al Serviciului Informații și Securitate. El deține și funcția de preşedinte al Comisiei de control a fişierelor a INTERPOL.

2. Eremei Priseajniuc – Consilier Principal de Stat al Prim-ministrului Pavel Filip, consilier municipal

eremei priseajniuc, basarabia.md

S-a născut la 29 noiembrie 1981 în Edineț. A deținut funcția de asistent-consultant juridic, administrator al unei companii. A fost inspector superior în cadrul Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupție în domeniul medical. Din 2012 activează în Guvernul R. Moldova în calitate de consilier principal de stat al Prim-ministrului. În noiembrie 2017 a devenit și consilier municipal.

3. Vadim Pistrinciuc – deputat PLDM

pistrinciuc, puterea.info

S-a născut la 24 februarie 1981. A fost vice-ministru al Muncii, Protecției Sociale și Familiei. Din 2011 a exercitat funcția de consilier al Prim-ministrului pe domeniul reformei administrației publice. Din 2014 este deputat în Parlamentul R. Moldova, fracțiunea Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

4. Sergiu Cioclea – Guvernator al Băncii Naționale a Moldovei

cioclea, bnm.org

S-a născut la 12 septembrie 1974 în Chișinău. Este de profesie economist. A ocupat funcția de director gerant, șef al Departamentului Finanțe Corporative pentru Rusia și țările ex-sovietice în cadrul grupului BNP Paribas. Din aprilie 2016 exercită funcția de Guvernator al Băncii Naționale.

5. Constantin Țuțu – deputat PDM

constantin tutu

S-a născut la 9 februarie 1987 în Băcioi, Chișinău.  Este luptător profesionist din Republica Moldova, practicant al genurilor de arte marțiale kickboxing și Muay Thai.  Este dublu campion mondial în versiunea KOK (King of Kings), la turneul „KOK World Grand Prix” din 2011 și 2014, câștigătorul Grand Prix FEA din 2009, campion FEA 2011, campion K-1 World Grand Prix 85kg în 2013, campion al Moldovei și câștigător al altor turnee regionale. În 2014 a devenit membru al Partidului Democrat din Moldova (PDM) și ales deputat pe lista partidului.

6. Vlad Bătrâncea – deputat PSRM

vlad batrincea

S-a născut la 31 martie 1981 în Chișinău. A făcut parte din Partidul Comuniștilor, ulterior a aderat la Partidul Socialiștilor din Moldova. Din 2014 a fost ales deputat pe lista PSRM. Este de asemenea și secretarul general al Partidului. Vlad Batrîncea este candidat la titlul de maestru în sport la șah.

7. Iurie Eremia – directorul Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței

iurie eremia

S-a născut la 13 aprilie 1986 în Hâncești. Și-a început activitatea constituind o organizație de tineret din orașul Hâncești, devenind președintele acesteia. Mai târziu, a fost ales deputat în Parlamentul Tinerilor în 2 legislaturi. În I legislatură a fost deputat în fracțiunea Social – Democrată, în a II-a legislatură – președinte al  fracțiunii. Timp de 5 ani a fost consilier al viceprim-ministrului, ministrului Economiei, fiind cel mai longeviv în această funcție. A fost consilierul lui Valeriu Lazăr, Andrian Candu, Stephane Christophe Bride și Octavian Calmîc. A deținut funcția de consilier local în Hâncești. Acum este directorul Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței.

8. George Mocanu – deputat neafiliat

george mocanu, moldova.org

S-a născut la 24 septembrie 1982 în satul Molești. Este deputat în Parlamentul R. Moldova din anul 2010, ales la început pe lista Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), ulterior devenind membru al Grupului Popular European.

9. Grigore Novac – deputat PSRM

novac

S-a născut la 6 februarie 1983 în satul Sălcuța, Căușeni. De profesie este jurist. A activat în cadrul Fundației de Binefacere „Soluția”ca jurist, iar între 2013 – 2014 în cadrul PSRM. Din 2014 este deputat ales pe lista Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM).

10. Ion Cebanu – liderul fracțiunii PL în CMC, ex-ministru

ion cebanu1

S-a născut la 1 ianuarie 1984 în Chișinău. În 2009 a devenit ministru al Tineretului și Sportului. De profesie este jurist și a activat în această calitate în mai multe întreprinderi. În 2013 a îndeplinit funcția de director al Agenției „Moldsilva”. Este membru al Biroului permanent al Partidului Liberal (PL), președintele OT PL Chișinău și liderul fracțiunii PL în Consiliul Municipal Chișinău.

Autor: CURENTUL

Inapoi la arhiva noutaților