[ X ]
[ X ]
[ X ]
Top 10 bloguri de umor și sarcasm din Moldova pentru 18+
19 Mai

Care sunt cei mai populari vloggeri din Moldova? Câte vizualizări au și unde prind mai bine, pe Facebook sau Youtube? Pentru că ne-am obișnuit să pricepem vloggurile, preponderent, ca o distracție pentru adolescenți, Curentul.md a făcut un top cu cele mai bune vlogguri de umor din spațiul online moldovenesc, ce țintesc publicul de 18+.

Topul reflectă exclusiv opinia redacției Curentul.md, dincolo de orice criterii gen numărul de abonați sau vizualizări.

1. „Banca de bancuri”

„Banca de bancuri” – vloggul umoristic al cărui inițiator este Valeriu Roșca. Tânărul, împreună cu prietenii săi creează filmulețe amuzante despre năravurile moldovenilor. În ciuda faptului că vloggul a acumulat 12 178 000 de vizualizări și 53 490 de abonați pe Youtube, pe Facebook acesta pare să se bucure de mai multă popularitate. Drept argument sunt cei peste 171 de mii de abonați și filmulețul cu 4,4 milioane de vizualizări, care de unul singur adună în pușculiță mai mult decât a treia parte din totalul de pe Youtube.

2. Emisiunea „Lumina”

Emisiunea „Lumina” – un proiect umoristic de pamflet, realizat de Andrei Bolocan. Autorul își bate joc, face glume și ironizează pe seama evenimentelor politice din Republica Moldova. Proiectul a prins mai mare priză la public pe Facebook, cu 97 de mii de abonați și peste 581 de mii de vizualizări la cel mai popular video. Pe Youtube, „Lumina” a adunat peste 4,1 milioane de vizualizări.

3. „Scaun la cap”

Un alt vlogger cunoscut pe rețelele de socializare este Elena Burlacu. Vloggul „Scaun la cap” are 88 de mii de abonați pe Facebook și aproape un milion de vizualizări la cel mai popular video.

4. #zerodoi sau Cătălin Lungu

Cătălin Lungu este un tânăr actor capabil să intre în pielea oricărui personaj. Parodiile lui au adunat zeci și sute de mii de vizualizări, în special pe Facebook. 27 de mii sunt abonați la #zerodoi, iar filmulețul cel mai vizionat a atins cota de peste 370 de mii de vizualizări.

5. „Zâmbărele”

Încă o pagină populară pe Facebook, în spatele căreia stă Victoria Roșca. Autoarea face parodii amuzante în filmulețele sale, inspirându-se din viața de zi cu zi. Proiectul a adunat 133 de mii de abonați, iar sub cel mai vizualizat filmuleț se afișează cifra 1 urmată de 6 zerouri.

6. „Emilian Crețu – Da sunt român”

Emilian Crețu – Da sunt român – showul despre care știe fiecare. Doamna Dora are un public de peste 176 de mii de spectatori, iar filmulețul cel mai popular numără 1,5 milioane de vizualizări.

7. „Zdarowa Natașa”

„Și fași fa?” Natașa face bine, precum și „postul de televiziune” inițiat de un tânăr al cărui nume se pare că nu-l cunoaște nimeni, în afară de apropiați și, alți realizatori ai proiectului, printre care se numără și actorul, Sergiu Voloc. Ca și multe alte vlogguri din Moldova, canalul „destinat persoanelor cu IQ mai mare de 120” se bucură de mai mulți fani pe Facebook, or că pe rețele de socializare moldovenii sunt mia inteligenți, or autorii intenționat își promovează preponderent pagina de Facebook, și apoi canalul pe Youtube. Cu toate astea, „Zdarowa Natașa” a adunat peste un milion de vizualizări pe Youtube.

8. „Nanu Danu”

„Nanu Danu” – 74 de mii de abonați a adunat vloggul umoristic a tânărului Dan Cebotari. Câteva din filmulețele sale au reușit să depășească cota de un milion de vizualizări și da, toate acestea pe Facebook. Pe Youtube cifrele sunt mai modeste, 11 mii de urmăritor și 2,2 milioane de vizualizări.

9. „Jăka Banditu”

„Jăka Banditu” – cel mai necenzurat vlogger din Moldova. Este stabilit în SUA și mereu spune ceea ce gândește. Pe pagina de Facebook este urmărit de 33 de mii de abonați, video-ul cu cele mai multe vizualizări, 450 000, îl găsiți pe canalul de Youtube.

10. „Ruxy”

„Produsul” conține ironie, sarcasm și dulceață. Nu este recomandat persoanelor fără simțul umorului-spune Ruxanda Ghimp despre vloggul său. Deși recomandarea ar tăia o bună parte din potențialii urmăritori, „produsul” a reușit să atragă 44 de mii de abonați pe Facebook și peste un milion de vizualizări pe Youtube.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților