[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tinerii din PAS au adresat o serie de solicitări primarului de Chișinău
31 Ianuarie

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și organizația de tineret a PAS Youth, astăzi, au solicitat Primarului de Chișinău să își asume mai multe inițiative, informează CURENTUL.

Consilierul PAS, Dumitru Ivanov, a vorbit despre importanța obținerii titlului de Capitală Europeană a Tineretului. „Noi am inițiat mai multe proiecte pentru tineri, unul dintre acestea este proiectul privind pregătirea dosarului de a aplica pentru a obține titlul de Capitală Europeană a Tineretului. Aceste titlu este acordat unui oraș pe o perioadă de un an, timp în care se organizează mai multe programe ce au drept scop dezvoltarea vieții sociale, politice, economice și culturale a tinerilor. Municipiul Chișinău a ratat această șansă în anul 2017-2018, pentru anii 2020-2021. Pornind de la aceste premise, a fost elaborat un proiect de decizie, care are menirea ca, până în anul 2021, să fie pregătită și depusă aplicarea propriu-zisă pentru obținerea titlului în anul 2024”, a spus consilierul.

La rândul său, Președintele organizației de tineret PAS Youth, Andrian Băluțel, a comunicat: „Noi solicităm Primarului General să-și asume câteva inițiative majore. Astfel:

până la sfârșitul lunii să mai să vină cu o strategie municipală de tineret;

până la sfârșitul mandatului să deschidă centre de tineret în fiecare sector și suburbie a municipiului Chișinău;

să lanseze și să susțină programe municipale de prevenire și combatere a abuzurilor în rândul tinerilor;

să vină cu un program de suport a organizațiilor de tineret din municipiu;

să își asume să crească bugetul pentru tinerii din municipiul Chișinău”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților