[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tineri cercetători de la USM – beneficiari ai Bursei de excelență a Federației Mondiale a Savanților
22 Iunie

Șapte doctoranzi și tineri cercetători din centrele de cercetare ale Universității de Stat din Moldova au câștigat Bursa de excelență, acordată de Federația Mondială a Savanților (FMS).

 Certificatele de bursă de excelență au fost înmânate, ieri 20 iunie, în cadrul unei ceremonii, ce a reunit personalități din domeniul academic și științific.

În acest an, au fost depuse 17 proiecte de cercetare de către doctoranzi și tineri cercetători din centrele de cercetare ale universităților din Republica Moldova. După un proces riguros de selecție, au fost nominalizate cele mai bune 10 proiecte, dintre care șapte aparțin tinerilor cercetători de la USM.

Printre beneficiarii bursei de excelență acordate de FMS se numără:

ü  Bunduc Tatiana        –    Institutul de Geografie și Ecologie/USM

ü  Bahsiev Aighiuni      –    Institutul de Genetică /USM

ü  Jomir Florentina      –    Facultatea de Ştiințe Economice/USM

ü  Mutu Ana                 –    Centrul de Biologie Moleculară/USM

ü  Neguța Elena           –    Institutul de Chimie/USM

ü  Stati Dumitru            –    Institutul de Fizică Aplicată/USM

ü  Țugulea Cristina       –    Institutul de Zoologie/USM

 

Programul Național de Burse al FMS are ca scop sprijinirea cercetătorilor tineri și a doctoranzilor în desfășurarea activităților de cercetare științifică în țară, sub îndrumarea celor mai buni cercetători naționali.

Țara noastră este membră a FMS din 1999, iar începând cu anul 2012, coordonatorul FMS în Republica Moldova este acad. Gheorghe Duca.

Felicităm toți beneficiarii burselor de excelență acordate de Fondul Mondial al Savanților și le dorim succes în realizarea proiectelor lor de cercetare.

Inapoi la arhiva noutaților