[ X ]
Tichetele de masă – accesibile și pentru bugetari din 2018! Andrian Candu oferă detalii
29 Iunie

Proiectul tichetelor de masă, propus de Președintele Parlamentului, Andrian Candu, este supus dezbaterilor publice, transmite CURENTUL.

Inițiativa proiectului tichetelor de masă a fost propusă de Andrian Candu la începutul lunii februarie, anul curent.

Potrivit proiectului, tichetele de masă vor putea fi utilizate exclusiv pentru cumpărarea produselor alimentare, la prezentarea buletinului de identitate.

„Au fost idei în diferite dezbateri dacă trebuie tichete pentru toate zilele lucrate sau doar jumătate. Tichetul va fi pentru o zi lucrată. Costul minim alimentar se propune a fi menținut de 45 de lei, dar se prevede revizuirea acestuia în funcție de inflație, iar Guvernul ulterior va veni cu modificări. Tichetul de masă este voluntar, nu obligatoriu. Dacă o companie își menține obligația alimentară care deja o are, atunci nu are nevoie de aceste tichete”, a spus Andrian Candu.

Deputata Valentina Buliga a menționat că trebuie găsite formulele potrivite pentru îmbunătățirea proiectului.

Andrian Candu a spus că a avut o discuție cu Premierul și oficialul își arată disponibilitatea să examineze cu Ministerul Finanțelor și FMI, și la nivelul bugetului pentru 2018, introducerea unui cost al statului pentru unele categorii bugetare, ceea ce denotă că în 2018 tichetele de masă vor putea fi accesibile și pentru bugetari, nu doar pentru domeniul privat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților