[ X ]
[ X ]
[ X ]
Testarea rapidă la COVID-19 se face acum și la solicitarea ambulanței. Secretar de stat: Echipa de intervenție face testul pe loc
18 Septembrie

Secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Svetlana Nicolăescu, a vorbit despre procedura de testare rapidă a pacienților cu suspecție de COVID-19 la solicitarea ambulanței, transmite CURENTUL.

Svetlana Nicolăescu a spus că procedura este ușoară, iar avantajul este că pacientul află direct dacă este sau nu infectat.

„Procedura de efectuare a testului este relativ ușoară. Rezultatul se citește în 15 minute și este ușor de interpretat. Marele avantaj este că persoanei care a solicitat serviciul de urgență îi este confirmat diagnosticul în momentul solicitării ambulanței.

Anterior, la sosirea serviciului de urgență, dacă persoana nu era în stare gravă și nu prezenta indicații pentru spitalizare, echipa medicală îi recomanda să se adreseze la medicul de familie și să facă testul. Procedura de programare și cea de obținere a rezultatelor dura câteva zile, perioadă în care starea pacientului putea să se agraveze. Totodată, persoana era o sursă de infectare pentru cei din jur.

Acum, însă, aceasta procedura are loc mult mai repede. Dacă există indicații, echipa de intervenție face testul pe loc și persoanele infectate se identifică deja la această etapă. Pacienții care necesită internare, sunt transportați imediat la spital. Cei care prezintă formele ușoare și medii rămân pentru tratament la domiciliu”, spune secretarul de stat.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților