[ X ]
[ X ]
[ X ]
Teatrele din Moldova își redeschid ușile! Cum vor fi amenajate sălile pe timp de pandemie și cât costa biletele
1 Octombrie

Majoritatea teatrelor din R. Moldova își redeschid ușile pentru publicul larg începând cu luna octombrie. Astfel, pe paginile oficiale au fost deja afișate spectacolele preconizate pentru această perioadă, transmite CURENTUL.

Teatrul „Satiricus” va începe sezonul spectacolelor la 1 octombrie cu piesa „Ea și numai ea” de Andrei Ivanov. Pe parcursul lunii octombrie, în scenă vor mai fi puse spectacolele „Banii, banii sau borsetka”, „Hoțul”, „Doctor de femei”, „Nunta”, „Ciuleandra”.

Prețul biletelor este de 100 de lei. Contactați de Curentul.md, administrația ne-a comunicat că, prețul nu a crescut, chiar dacă în sală vor fi mai puțini spectatori, din cauza că este asigurat spațiu liber între spectatori.

Un alt edificiu care „revine la viață” este teatrul „Mihai Eminescu”. Pentru luna curentă acesta a pregătit un program vast, care include 13 spectacole. Prețul biletelor variază între 50-120 lei. Debutul va avea loc la 1 octombrie cu prezentarea spectacolului „Cântec de leagăn”.

La solicitarea Curentul.md, Ghenadie Gâlcă, director adjunct al teatrului, a relatat că prețul biletelor nu s-a schimbat, iar echipa rămâne solidară cu iubitorii de artă.

Ce ține de așezarea spectatorilor în sală, aceasta se va realiza în conformitate cu regulile stabilite de către autorități. În acest sens, se va aloca câte un scaun liber între spectator. Mai mult, la teatru au fost create intrări/ieșiri adiționale, pentru ca oaspeții să se simtă în siguranță.

La activitate revine și teatrul „Geneza Art”, care va pune în scenă în perioada 3-4 octombrie spectacol „Și restu-i tăcere”. Costul biletelor este de 100-150 lei, iar spectatorii vor fi așezați peste un scaun, păstrând astfel distanța socială.

Menționăm că atât angajații teatrelor, cât și vizitatorii trebuie să respecte regulile de prevenire și control a infecției COVID – 19.Astfel, aceștea sunt nevoiți să poarte măști pe tot parcursul spectacolului, care nu va dura mai mult de 2 ore. Acest lucru nu se referă și la actorii din scenă.

Doina Buruiană, Stagiar

Inapoi la arhiva noutaților