[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tarifele pentru livrarea coletelor poștale internaționale vor fi publicate online
13 Aprilie

Tarifele pentru livrarea coletelor poștale internaționale vor fi publicate online. La ședința plenară de astăzi, deputații au votat un proiect de lege, care transpune Regulamentul UE cu privire la serviciile de livrare transfrontalieră de colete, care va permite utilizatorilor serviciilor de livrare de colete poștale internaționale de a lua cunoștință on-line cu tarifele pentru aceste servicii.

Astfel, potrivit autorilor, va fi stimulată concurența și va fi asigurată o supraveghere mai eficientă a acestui sector. În rezultat, se vor reduce diferențele tarifare nejustificate și tarifele plătite de persoanele fizice și de întreprinderile mici și mijlocii. Or, în prezent, prețurile mari de livrare pentru serviciile poștale internaționale reprezintă unul dintre principalele obstacole pentru cumpărătorii online și pentru comercianții electronici.

PROIECTUL de lege a fost elaborat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, în contextul transpunerii Regulamentului Parlamentului European și al Consiliului privind serviciile de livrare transfrontalieră.

Proiectul a fost votat în a doua lectură de 79 de deputați.

Inapoi la arhiva noutaților