[ X ]
[ X ]
[ X ]
Tarife noi pentru remunerarea evaluatorilor de manuale, aprobate de Guvern
15 Martie

Guvernul a majorat tariful minim pentru remunerarea specialiștilor implicați în evaluarea proiectelor manualelor școlare, la inițiativa Ministerului Educației și Cercetării. Astfel, tariful minim pentru o coală de autor (16 pagini de text) va fi de 550 de lei față de 15 lei, cât era anterior. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința de astăzi a Guvernului. 

„Activitatea evaluatorului este foarte importantă pentru a asigura calitatea unui manual școlar. În același timp, majorarea remunerării ne permite să-i atragem în acest proces pe cei mai buni specialiști”, a menționat ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală.

Amintim că Ministerul Educației și Cercetării este în proces de elaborare a noilor manuale pentru învățământul general și liceal. Până în septembrie 2024, elevii din țara noastră vor avea manuale noi la majoritatea disciplinelor școlare. Prima tranșă de manuale noi – 43 de titluri – va ajunge în școli până la începutul anului de studii 2023-2024, iar celelalte 67 de titluri vor fi editate până în septembrie 2024.

În cadrul unor ședințe cu reprezentanții editurilor, Anatolie Topală a solicitat implicarea celor mai experimentate și calificate cadre didactice pentru pregătirea proiectelor de manuale care să corespundă rigorilor în domeniu, dar și așteptărilor elevilor și cadrelor didactice.

Inapoi la arhiva noutaților