[ X ]
[ X ]
[ X ]
Susținere pentru majoritatea parlamentară și Guvernul Sandu, exprimată de mai mulți reprezentanți ai autorităților locale
14 Iunie

Mai mulți reprezentanți ai autorităților locale din Republica Moldova, astăzi – la Parlament, și-au manifestat susținerea pentru noul Parlament, dar și Guvern condus de Maia Sandu, informează CURENTUL.

Copreședintele Blocului ACUM, Prim-ministrul Republicii Moldova – recent investit, Maia Sandu, s-a adresat aleșilor locali, prezenți la eveniment. „Vă mulțumim pentru că ați ieșit din cercul fricii și al amenințărilor și ați exprimat o poziție fermă în sprijinul statului de drept. Este un exemplu! Știm cât de greu v-a fost să rezistați, știm că ați fost puși în situații dificile. Nici un partid de la guvernare nu trebuie să vă impună poziția sa. Nimeni nu vă va mai hărțui de acum încolo”, a declarat Sandu.

Primarul orașului Cimișlia, Gheorghe Răileanu, s-a adresat noii guvernări. „Sperăm că veți reuși să rămâneți pe pozițiile de astăzi”, a precizat Răileanu.

„Eu cunosc foarte mulți primari, oameni cumsecade, dar care nu au reușit să reziste. Este important, vital, să nu cedăm. Cu orice preț, trebuie să rezistăm”, a mai adăugat primarul.

Copreședintele Blocului ACUM, vicepremier, ministru al Afacerilor Interne în Guvernul Sandu, Andrei Năstase, a adresat un apel administrației locale. „Fiți demni, fiți curajoși. Vă mulțumesc că sunteți alături de noi!”, a comunicat el.

Ex-primar al satului Răzeni din raionul Ialoveni, actual – liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova, Tudor Deliu, a venit cu o cerere. „În Republica Moldova, lucrurile au degradat până la infinit. Cunosc în jur de 80 % din aleșii locali din Republica Moldova. Vreau să fac un apel: lăsați culorile politice într-o parte, demonstrați că aveți verticalitate”, a comunicat Deliu.

Prin urmare, aleșii locali au votat, unanim, o declarație. „Solicităm respectarea de către Partidul Democrat a statului de drept, încetarea imediată a terorii asupra aleșilor locali. Ne exprimăm încrederea și susținerea pentru Guvernul Maiei Sandu”, se menționează în declarație.

De menționat că, noul Guvern ales, cât și majoritatea parlamentară, pentru ziua de duminică – 16 iunie 2019, au anunțat un marș pașnic, unde sunt invitați cetățenii din întreaga țară.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților