[ X ]
[ X ]
[ X ]
Suspectul omorului comis acum două luni în Basarabeasca – reținut de oamenii legii
29 Noiembrie

Ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Basarabeasca sub conducerea Procuraturii Basarabeasca, au reținut un bărbat în vârstă de 53 de ani, suspectat de săvârșirea omorului unei femei din orașul Basarabeasca, comis acum două luni, transmite CURENTUL.

Amintim că, în noaptea de unu octombrie, persoane necunoscute, au pătruns în domiciliul unei femei din orașul Basarabeasca, în vârstă de 63 de ani și acționând cu deosebită cruzime, i-au aplicat multiple lovituri cu un obiect dur contondent pe toată suprafața corpului, după care a plecat într-o direcție necunoscută. În rezultatul traumelor primite, femeia a decedat. Ca urmare a acțiunilor de urmărire penală, s-a stabilit că omorul a fost săvârșit din cauza unei cerți iscate între părți.

În acest caz, polițiștii Inspectoratului de Poliție Basarabeasca au inițiat o cauză penală în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracţiunii de omor intenționat.

La 26 noiembrie curent, urmare a efectuării unui complex de măsuri speciale de investigaţie întreprinse de ofițerii Direcției combaterea crimelor grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu angajații Inspectoratului de poliție Basarabeasca, suspectul în vârstă de 53 ani a fost reținut.

În rezultatul audierilor, suspectul și-a recunoscut vinovăția. După ce a fost recunoscut ca bănuit, procurorii i-au înaintat învinuirea, iar acum bărbatul se află în arest pentru 30 de zile și riscă pedeapsa cu închisoare de la 15 la 20 ani sau detenție pe viață.

Totodată, Poliția reamintește despre cazul produs la fel în orașul Basarabeasca, la data de 27 octombrie 2019, când a fost depistat cadavrul unei femei în vârsta de 40 ani, cu semne de moarte violentă. În cazul respectiv, polițiștii au reținut un bărbat în vârstă de 32 ani, care s-a dovedit a fi concubinul femeii decedate.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților