[ X ]
[ X ]
[ X ]
Subiectul stabilirii taxelor locale pentru 2019 – discutat în cadrul unor dezbateri la Primărie
25 Septembrie

Fracțiunea consilierilor municipali socialiști au organizat, astăzi, dezbateri publice cu privire la taxele locale pentru anul 2019, transmite CURENTUL.

Potrivit consilierului municipal, Petru Burduja, dezbaterile au fost propuse pentru a stabili taxele, a duce evidența acestora, stabilirea obiectului de taxare și controlul asupra acestor taxe.

„Taxele locale sunt o sursă esențială la completarea mijloacelor financiare a bugetului mun. Chișinău. Această directivă a reieșit din mai multe considerente. Dacă ne uităm la executarea părții veniturilor, vedem că, acestea nu au o continuitate motivantă, o continuitate a dinamicii liniare. Ele din an în an diferă de la caz la caz, precum și există diferența între planificarea la început și la sfârșit de an. Este nevoie să definim unde are loc stoparea mecanismului de taxare. Sunt un șir de întrebări ce apar în urma analizării cifrelor în ultimii ani din contul taxelor locale. La nivel de primărie avem lipsa unor strategii motivaționale economice”, a spus Petru Burduja.

În cadrul discuțiilor participă consilieri municipali, agenți economici, activiști etc.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților