[ X ]
[ X ]
[ X ]
Subiectul amplasării unor unități comerciale în parcurile din Capitală discutat în cadrul ședinței de dimineață a Primăriei
21 Mai

În Parcurile din Capitală vor apărea câteva gherete pentru comercializarea băuturilor răcoritoare, înghețată și băuturi fierbinți, transmite CURENTUL.

În cadrul ședinței de astăzi a serviciilor Primăriei, Marcel Zambiţchi,
Şeful Direcţiei generale comerţ public, alimentaţie şi prestări servicii, a menționat că au fost recepționate 58 de cereri de la 18 agenți economici. Amplasarea gheretelor se va face la solicitarea cetățenilor.

„Avem 7 parcuri în Capitală. Împreună cu spații verzi am stabilit anumite zone din parcuri unde se vor afla unitățile comerciale: Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” – 2; Parcul Catedralei – 2; Parcul „Valea Morilor” – 4; Parcul Râșcani – 3 și una de deservire; Parcul „La Izvor” – 3; Parcul „Valea Trandafirilor” – 5 și Parcul „Alunelul” – 1.

Rămâne de soluționat întrebarea pentru conectarea agenților la energia electrică și amplasarea unităților comerciale.

În fiecare zonă a parcurilor după suprafață și posibilități se vor conecta 3-5 agenți economici. La 1 octombrie aceștia vor avea 24 de ore să elibereze locurile”, a spus Marcel Zambițchi.

Primarul General interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a cerut responsabililor să monitorizeze activitatea agenților pentru a nu împânzi iar parcurile cu gherete de tot felul.

„Să nu ajungem în extremă. Până acum am scos toate gheretele din parcuri și acum le readucem înapoi. Cetățenii se plâng că nu au de unde lua o apă, dar amplasarea unităților comerciale trebuie să fie moderată”, a spus Ruslan Codreanu.

De asemenea, primarul interimar a solicitat criterii clare de selectare a agenților economici.

În context, Ruslan Codreanu a pus întrebarea privind aspectul gheretelor.

„Mai înainte am venit cu propunerea ca gheretele comerciale să le oferim noi agenților, pentru a nu face curcubeu în parcuri cu gherete de tot felul”.

„Această propunere are 2 direcții: Prima este că municipiul să le creeze, astfel trebuie ca Direcția arhitectură să facă un plan, sau anunțăm un parteneriat public pentru ca un agent economic să le creeze”, a spus Marcel Zambițchi.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților