[ X ]
[ X ]
[ X ]
SUA va finanța un nou proiect ce ține de combaterea traficului de ființe umane
29 Mai

„Lansarea proiectului „Consolidarea răspunsului Guvernului la fenomenul Traficul de Fiinţe Umane (TFU) şi îmbunătăţirea protecţiei victimelor traficului şi a martorilor acestuia în Republica Moldova” constituie încă un pas important în procesul de combatere a acestui flagel în țara noastră”. Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, președinte al Comitetul naţional pentru combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Tudor Ulianovschi, în cadrul evenimentului de lansare a proiectului, transmite CURENTUL.

În opinia Ministrului Tudor Ulianovschi, prin acest proiect, care urmează a fi implementat în perioada 2018 – 2020, se va reuși consolidarea capacităților profesionale ale specialiștilor din organele de drept în combaterea TFU, sporirea capacităților actorilor responsabili de prevenirea TFU, de asistență și reabilitare a victimelor, etc..
Julie Stufft, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA în Republica Moldova, a menționat că pentru implementarea Proiectului respectiv Statele Unite ale Americii vor aloca suma de 400 mii USD.

Despre importanța Proiectului în procesul de combatere a traficului de ființe umane au menționat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, Procurorul General, Eduard Harunjen, Antonio Polosa, șeful Misiunii OIM în Republica Moldova, precum și Ana Revenco, președintele CI „LaStrada Moldova”.

Potrivit prevederilor Proiectului, pe parcursul implementării acestuia va fi organizată o serie de trening-uri pentru peste 850 de reprezentanți ai poliției, procuraturii, avocați publici, precum și 360 de funcționari publici din alte instituții de stat. Un alt scop al proiectului constă în convingerea sectorului privat de a colabora cu autoritățile statului.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților