[ X ]
[ X ]
[ X ]
SUA mărește asistența financiară! Maia Sandu: O gamă foarte largă de domenii și proiecte vor fi susținute
8 Iulie

O scrisoare de confirmare a intenției de a mări contribuția la acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare cu valoare estimată de 11,4 milioane dolari SUA, precum și mărirea contribuției unui alt acord de dezvoltare cu valoare estimată de 17, 8 milioane dolari SUA, a fost semnată astăzi, la Chișinău, informează CURENTUL.

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a comunicat despre corectitudinea utilizării asistenței.

„Mulțumesc din numele cetățenilor Republicii Moldova pentru tot sprijinul pe care Statele Unite ale Americii l-au acordat Republicii Moldova. Noi ținem la transparență, de aceea apreciem foarte mult ajutorul de care am beneficiat până acum și de care vom beneficia pe viitor. Suntem încântați de faptul că va fi crescut acest sprijin cu 29 de milioane de dolari. Vom depune toate eforturile pentru ca sprijinul acesta să fie utilizat cât mai eficient, transparent și corect”, a declarat Sandu.

Prin urmare, Prim-ministrul s-a referit la proiectele în care va fi investită asistența financiară. „Continuarea proiectelor pe dimensiunea Buna Guvernare, transparența procesului decizional, sprijin pentru mass-media, sprijin pentru societatea civilă, ajutor în domeniul economic, inclusiv turism și domeniul tehnologiilor informaționale. O gamă foarte largă de domenii și proiecte vor fi susținute”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților