[ X ]
[ X ]
[ X ]
Studii de calitate și locuințe accesibile… Doar patru candidați la prezidențiale au inclus subiecte ce vizează tinerii în programele electorale!
22 Octombrie

Șapte dintre cei opt concurenți electorali au publicat programele electorale pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Și doar patru dintre candidați au inclus subiecte, priorități ce vizează tinerii din Republica Moldova, iar CURENTUL vine cu detalii în acest sens.

Astfel, candidatul la funcția de președinte din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase a specificat că va acorda suport tinerilor pentru a reduce proporțiile emigrării și va oferi o mai bună tranziţie de la școală spre o activitate profesională sau studii de înaltă calitate, va întreprinde acțiuni de susținere a tinerilor încă din perioada studiilor în vederea angajării acestora în Moldova și susținerea lor după angajare prin diverse stimulente, astfel încât să fie redusă semnificativ fluctuația cadrelor în companiile din Moldova. Un alt punct indicat de către Năstase este extinderea accesului tinerilor, în special a celor din grupurile vulnerabile la oportunități economice prin stimularea ocupării forței de muncă și stimularea antreprenoriatului pentru tineri.

Candidatul independent, Igor Dodon pledează pentru educația tinerei generații în spiritul patriotismului, dragoste față de patrimoniul istoric național, prin intermediul campaniilor naționale.

Maia Sandu, candidatul la funcția de președinte din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, crede că pentru a avea generații bine pregătite, care muncesc onest și eficient pentru binele tuturor, trebuie de investit în educație. „În lumea modernă, statul trebuie să ofere educație de calitate, dezvoltare multilaterală și posibilități pentru învățare continuă pe tot parcursul vieții”.

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a elaborat, împreună cu un grup de experți, un plan distinct de sporire a atractivității vieții și muncii în Moldova pentru tinerii specialiști. Acestor tineri specialiști Renato Usatîi le-a destinat și un proiect concret în privința căruia s-a consultat cu experți din Moldova și din afara țării. Este vorba de acordarea locuințelor accesibile tinerilor specialiști prin intermediul ipotecii fără dobândă.

Precizăm că, acesta este primul material din seria de articole de analiză realizate în baza programelor electorale ale candidaților la funcția de Președinte al Republicii Moldova, ce vor fi publicate pe www.curentul.md până la 1 noiembrie curent.

Cristina Jicol, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților