[ X ]
[ X ]
[ X ]
Știe cât de anevoios este să colectezi semnături. Ruslan Codreanu: Culoarea pixului important să fie aceiași
14 Septembrie

Fostul primar general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, fost consilier municipal, speră că Comisia Electorală Centrală (CEC) va fi vigilentă la analizarea semnăturilor depuse de candidații desemnați și îi pare trist că în plină pandemie, unii se avântă spre ceea ce nu vor câștiga, transmite CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Ruslan Codreanu scrie că procedura de colectare a semnăturilor este una anevoioasă.

„Campania prezidențială e în plină desfășurare. Așa cum am văzut și observat, maturitatea politică la noi este sub nivelul mării. Avem înregistrate 8 grupuri de inițiativă care colectează semnături. În plină pandemie, avem deja candidați care s-au lăudat că în doar 4 zile au strâns peste 25 mii de semnături.

3 candidați au depus deja listele. 75 mii de oameni care au semnat pentru ei. Procedura de colectare a semnăturilor – dacă e să o faci conform tuturor cerințelor CEC – este complet și complet de anevoioasă.

1. Doar membrii grupului de inițiativă au dreptul să colecteze semnături. Dadada.. Fiecare dintre ei au un document care atestă acest fapt.

2. Culoarea pixului – important să fie aceeași. Eu am fost descalificat anume pentru asta.

3. Nu e voie să fie scrise de aceeași mână.

Cei care au depus și se laudă că au strâns semnăturile în nici 4 zile. Adică 6 mii de semnături pe zi. Fizic este complicat să o faci, în special când vrei să te mai întâlnești cu oamenii care semnează pentru tine. Să le mulțumești și să le asculți nevoile și oful”, scrie Ruslan Codreanu.

În acest context, Ruslan Codreanu afirmă că unii candidați se avântă în alegeri pentru a negocia ceva în turul II, alții să-i mai arate la televizor.

„Sper doar ca CEC măcar în această cursă să fie vigilent absolut cu toată lumea și să nu analizeze liste la comandă. La cineva să se lege de culoarea pixului, dar la cineva care a transcris liste întregi de prin arhive să le lasă să treacă.

Și sper să le meargă registrul electronic, că doar nu îl vor trimite pe Dodon sau Năstase să le aducă copiile buletinelor oamenilor care au semnat, cum mi-au cerut mie.

Oricum vreau să mai repet ce mi se pare trist. În plin an de criză pandemică, politicieni și partide care ne povestesc cât de importantă este dezvoltarea țării și sănătatea oamenilor, se avântă într-o luptă care oricum știu că nu au șanse să o câștige.

Unii din ei o fac doar ca să negocieze ceva în turul doi. ”Noi vă arătăm susținerea, dar voi dați-ne ceva în schimb”.

Alții mai brezi doar vor invitați la dezbateri electorale să-i mai arate la Televizor. ”Nu avem nici o șansă, dar când o să mai avem ocazia să ne cheme televiziunile la emisiuni. Când o să mai avem ocazia să ne creștem notorietatea?””, punctează Ruslan Codreanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților