[ X ]
[ X ]
[ X ]
Stela Botez a lansat un colind special: „Pentru a molipsi tineretul de muzica neamului nostru…”
21 Decembrie

Interpreta Stela Botez, în ajunul sărbătorilor de iarnă, a lansat colindul – „Flori de măr”, fiind remixat de One DJ, informează CURENTUL.

“Atunci când prima oară un Dj a remixat o piesă folclorică, a făcut-o pentru că avea folclorul în sânge și înțelesese că ar putea îmbina muzica preferată cu nuanțele și coloritul ce reprezintă neamul din care se trage” a spus Stela pe rețele de socializare.

La fel, a mai spus că pentru a molipsi tineretul de muzica neamului nostru mai mulți interpreți vocali au adaptat muzica populară pe ritmurile moderne ale trendului muzical.

„Asta deja are loc de mai mult timp și nu e o noutate! Colindul există de două tipuri: colind vechi păgânesc cântat înainte de Hristos și colind cântec de stea care poartă nemijlocit vestea nașterii Mântuitorului”, a spus ea.

De asemenea, Stela mai spune că melodia – “Sculați, sculați, boieri mari” este un colind de tip vechi din sudul Basarabiei care se cânta la începutul recitalului cetei, este un cântec de bun găsit.

„Pentru că nu este un sfânt cântec de stea, mi-am permis să-l remixez denumindu-l după refren ”Flori de măr”” a conchis artista.

Cristina Tomac

Inapoi la arhiva noutaților