[ X ]
[ X ]
[ X ]
Statistică alarmantă: Numărul cazurilor de COVID-19 în Republica Moldova este în creștere
21 Februarie

În regiunea europeană, inclusiv în Republica Moldova, se atestă, în continuare, o circulație intensă a virusurilor respiratorii. Despre aceasta anunță Ministerul Sănătății.

Astfel, în a șaptea săptămână a anului, 14-20 februarie, au fost înregistrate 11 556 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS), în creștere cu 2,6% față de săptămâna anterioară, 75 de cazuri de gripă sezonieră, cu 22 mai puține în comparație cu săptămâna precedentă și 456 – infecţii respiratorii acute severe (SARI). La fel, au fost raportate 2 834 de cazuri de COVID-19, în creștere de peste două ori.

Totodată, numărul spitalizărilor s-a majorat cu 38%. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate cu IARCS 471 de persoane, iar cu gripă- 46. Majoritatea spitalizărilor sunt, în continuare, în rândul copiilor de până la 14 ani.

Totodată, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 614 cazuri de gripă, 204 088 – IARCS și 8 449 – SARI.

”În situația actuală îndemnăm cetățenii să fie mult mai precauți – purtați măști de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectați distanța, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisiți periodic încăperile; respectați igiena mâinilor, eticheta tusei şi a strănutului”, menționează Ministerul Sănătății.

 

Inapoi la arhiva noutaților