[ X ]
[ X ]
[ X ]
Start alegeri! Va candida într-o circumscripție din Chișinău, iar programul său electoral va avea la bază cerințele oamenilor. Despre cine este vorba
8 Septembrie

Liderul platformei economice „Sodrujestvo”, Veaceslav Valico, intenționează să candideze independent în cadrul unei circumscripții uninominale la alegerile parlamentare din această iarnă, transmite CURENTUL.

Despre aceasta el a informat într-o postare pe o rețea de socializare. Veaceslav Valico nu a indicat în care anume circumscripție, dar a scris că s-a gândit mult la acest lucru și a decis să candideze.

Solicitat de reporterul CURENTUL, Veaceslav Valico, ne-a spus că va candida într-o circumscripție din Chișinău, iar programul său electoral va fi întocmit pe baza cerințelor oamenilor în circumscripție în care va candida.

„Programul electoral trebuie să-l formeze oamenii. Candidatul independent nu aparține unui partid pe care îl susține și promovează doctrinele sale, dar oamenii care l-au ales. Mai întâi de toate trebuie să întrebăm oamenii ce vor ei, ce interese au ,pentru ca un candidat independent să le promoveze.

Unii mă întreabă deja, de ce așa devreme? La noi alegerile se desfășoară în 2 etape: oamenii 2-3 luni încep a spune minciuni, făcând diverse promisiuni, să cumpere tot ce pot cumpăra având unele resurse, le oferă alegătorilor unele cadouri temporare, trec în Parlament și apoi pierd legătura cu oamenii.

Pentru prima dată în acești 27 de ani de Independență, ideea candidatului independent presupune că relația între candidat și reprezentanții circumscripției trebuie să fie permanentă și de fiecare dată, deputații care vor fi aleși pe circumscripții vor trebui să reprezinte oamenii care l-au ales în Parlament.

Acum voi avea mult de lucru în ceea ce privește să identific circumscripția, casele, oamenii, să găsesc susținerea necesară care se va transforma într-o echipă de lucru care mă va ajuta să nu pierd contactul cu oamenii. Ulterior va trebui să înțelegem ce-i deranjează pe acești oameni și atunci se va crea un program, dar nu va unul al candidatului, dar al oamenilor care sunt gata să-l susțină pe acest om”, ne-a spus Veaceslav Valico.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților