[ X ]
[ X ]
[ X ]
Start admitere! Ce taxe de școlarizare au cele mai importante Universități din țară
20 Iulie

Anul acesta taxele de școlarizare la cele mai importante Universități din țară nu s-au mărit, cu excepția a două facultăți de la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” unde majorarea a constituit 100 de lei, informează CURENTUL.

La Universitatea de Stat din Moldova taxele de școlarizare pe un an de studii variază între cinci și zece mii de lei. La specialitățile tehnice, ciclul întâi, durata studiilor este de patru ani; la cele umanitare durata este de trei ani, iar ciclul doi este de 1 — 2 ani. Lista completă a specialităților și taxele percepute pot fi găsite aici.

Taxele de școlarizare practicate de Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” se situează între patru și șase mii de lei. Tinerii pot alege specialitățile dispuse de una din cele șapte facultăți ale universității. Lista completă a specialităților și costul contractelor pot fi găsite aici.

La Academia de Studii Economice din Moldova se percep taxe de la 6 500 la 9 200 de lei. Ca și la celelalte instituții de învățământ superior, sumele au rămas aceleași din an. Lista specialităților și a prețurilor o vedeți aici.

Cele mai lungi durate de studii sunt la Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu” din Republica Moldova, de altfel și cele mai scumpe taxe de școlarizare. Mărimea taxelor variază între 19 300 și 32 200 de lei. Lista completă aici.

O varietate bogată de specialități este oferită de Universitatea Tehnică din Moldova. Instituția are nouă facultăți, iar taxele de studii valorează între șapte și 11 000 de lei.

Dumitru Garcaliuc

Inapoi la arhiva noutaților