[ X ]
[ X ]
[ X ]
Spațiile verzi intervin la defrișarea arborilor uscați, în preajma instituțiilor de învățământ din Chișinău
17 Septembrie

Lucrările de curățare a arborilor din imediata apropiere a școlilor și grădinițelor din Capitală au început în ajunul anului de învățământ 2022-2023 și continuă,  în plină acțiune. Astfel, pe parcursul ultimei luni, la Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” au parvenit 136 de solicitări de igienizare și defrișare a arborilor, din preajma instituțiilor de învățământ. În 60 de locații deja s-a intervenit, iar acum se lucrează la alte adrese, indicate în cereri.

În timpul emisiunii  de aseară a “Podcast Chișinău Live”, la care a fost invitat, directorul Întreprinderii Municipale a precizat că sunt analizate toate cererile de pe aceste adrese și se lucrează în fiecare zi.

Victoria Covali, director interimar al Î.M. “Asociația de Gospodărire a Spațiilor Verzi” : “”Ținând cont de cazul foarte tragic care s-a întâmplat în parcul Alunelul din Chișinău, ne-am axat pe instituțiile de învățământ, ca să efectuăm acele lucrări de defrișare, sanitare, ca să contribuim la siguranța elevilor și să diminuăm un eventual pericol. Vedem că fenomenele meteo extreme, s-au accentuat, ” a mai menționat directorul interimar.

Totodată, Victoria Covali a spus că arborii defrișați din preajma școlilor vor fi înlocuiți cu alții, în cadrul campaniei curente de plantare.

 Persoanele care observă arbori uscați sau crengi uscate, sunt îndemnate să apeleze la linia fierbinte a Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi” – 067 88 07 00.

Inapoi la arhiva noutaților