[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj: Ion Ceban – în fruntea preferințelor chișinăuienilor
2 Aprilie

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale și ar trebui să voteze Primarul general al capitalei, majoritatea chișinăuienilor se vor prezenta la urnele de vot – arată datele unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, pe un eșantion de 671 respondenți, în perioada 15-28 martie 2018, informează CURENTUL.

Potrivit sondajului, sunt siguri că s-ar prezenta – 46,2%, probabil s-ar prezenta – 23,9%, probabil nu s-ar prezenta – 14,3%, sunt siguri că nu s-ar prezenta – 8,9% și nu știu sau nu răspund – 6,7%.

Totodată, la întrebarea deschisă, unde chișinăuienii trebuiau singuri să indice numele persoanei, pentru care ar vota, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegerile locale la funcția de primar general al capitalei, Ion Ceban a acumulat cele mai mare procentaj – 20,5%.

El este urmat de Silvia Radu – 18,4%, Maia Sandu – 10,2%, Andrei Năstase – 6,9%, Dorin Chirtoacă – 3,2%, Valeriu Munteanu – 2,5%, Serafim Urcehean – 2,4%, Ilian Cașu – 1,2%, altă candidatură – 2,9%, nu au știut sau nu au dorit să răspundă – 24,6% și nu participă – 7,2%.

De menționat că, sondajul a fost realizat până la începerea oficială a campaniei electorale, dar și până ca partidele să-și anunțe oficial candidații.

3

2

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților