[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj de 36 de ore! Iată ce cred cetățenii despre recentele schimbări în plan politic!
14 Iunie

Date Inteligente SRL (iData) a realizat, timp de 36 de ore (12-13 iunie), un sondaj, pe un eșantion de 720 respondenți, pentru a afla opinia cetățenilor despre criza politică, informează CURENTUL.

În context, vă prezentăm, răspunsurile cetățenilor despre ultimele decizii.

Astfel, la întrebarea dacă știu că, în prezent, în RM există doi Premieri: Pavel Filip și Maia Sandu, respondenții au spus: da – 88% și nu – 11%.

Totodată, fiind întrebați, care în opinia lor, dintre cele două guverne este legitim, respondenții au spus: Maia Sandu– 47%, Pavel Filip – 18% și niciunul – 35%.

În context, respondenții au fost întrebați, ce atitudine au față de mai multe decizii luate în ultima perioadă.

· Ce atitudine aveți față de: „faptul că ACUM și PSRM au făcut o coaliție tehnică temporară?” – favorabilă – 64% și nefavorabilă – 36%.

· Ce atitudine aveți față de: „faptul că Parlamentul s-a întrunit din nou în ședință?” – favorabilă – 72% și nefavorabilă – 28%.

· Ce atitudine aveți față de: „faptul că Curtea Constituțională a considerat activitatea Parlamentului ilegală:” – favorabilă – 32% și nefavorabilă – 68%.

· Ce atitudine aveți față de: „faptul că Zinaida Greceanîi a fost aleasă în calitate de Președinte al Parlamentului?” – favorabilă – 62% și nefavorabilă – 38%.

· Ce atitudine aveți față de: „faptul că Maia Sandu a fost aleasă în calitate de Prim-ministru?” – favorabilă – 61% și nefavorabilă – 39%.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților