[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sondaj: 51% au o opinie favorabilă despre Președintele Igor Dodon
30 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, este politicianul care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor și la capitolul „opinie favorabilă” este unicul care a acumulat peste 50%. Datele se conțin în sondajul a fost realizat în perioada 7 februarie – 7 martie 2018, pe un eșantion de 1513 persoane din Republica Moldova, cu vârstă 18+. Marja de eroare este de +- 2,5 realizat de IRI International Republican Institute, informează CURENTUL.

La capitolul încredere, în baza răspunsurilor spontane, Igor Dodon a acumulat 31%, Maia Sandu – 15%, Andrei Năstase – 8%, Pavel Filip și Zinaida Greceanîi – câte 6%, Vlad Plahotniuc și Vladimir Voronin – câte 4%, Renato Usatîi, Irina Vlad, Iurie Leancă – câte 2%, Primarul din localitate, Andrian Candu, Ilan Șor – câte 1%, iar ceilalți mai puțin de 1%.

Totodată, întrebați „care este opinia dvs. în privința următorilor politicieni ori membri ai Guvernului?”, respondenții au spus:

Igor Dodon – favorabilă 51% și, spre deosebire de ceilalți politicieni, nu a fost vreun respondent care să spună că nu a auzit de Igor Dodon. 46% au opinie nefavorabilă, iar 3% – nu știu/nu răspund.

Pavel Filip și Zinaida Greceanîi au acumulat același procentaj – 40% opinie favorabilă, 52% – nefavorabilă, 4% – nu au auzit, 4% nu au răspuns.

Maia Sandu a acumulat tot 40% la favorabilă, însă 55% – la opinie nefavorabilă. 1% – nu au auzit, 4% – nu știu/nu răspund.

Andrei Năstase a acumulat 35% – opinie favorabilă, 49% – nefavorabilă, 9% nu au auzit și 7% – nu știu, nu răspund.

Și Vladimir Voronin a acumulat 35% – favorabilă, 61% – nefavorabilă, 1% nu au auzit și 3% nu răspund.

favorabila

încredere

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților