[ X ]
[ X ]
[ X ]
Solicitare în Parlament: „Guvernul trebuie să-și prezinte raportul de activitate”
5 Aprilie

Fracțiunile Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și Partidului Liberal (PL) au solicitat astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea raportului anual al activității Guvernului, informează CURENTUL.

Deputatul PLDM, Iurie Țap, a amintit că, conform regulamentului Parlamentului, în luna aprilie, anual, Guvernul prezintă raportul de activitate.

„Pornind de la faptul că regulamentul prevede și perioada de 10 zile de prezentare a raportului înaintea discuțiilor, propunem astăzi să fie aprobate aceste audieri pentru a fi informat Guvernul, ca în timp util să prezinte acest raport, ca să ne încadrăm în prevederile regulamentului, să fie realizate aceste audieri regulamentare”, a precizat deputatul.

Inițiativa a fost susținută doar de 35 deputați, respectiv nu a întrunit numărul necesar de voturi.

În replică, deputatul PCRM, Vladimir Voronin, a adăugat că audierea acestui raport anual este regulamentară. „Guvernul este obligat, nici nu trebuie de votat. El este obligat să vină cu raport în Parlament. Nu avem ce vota”, a adăugat el.

La rândul său, Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a menționat că și el era confuz de propunerea făcută. „Încă suntem în luna aprilie, poate Guvernul pe 20 aprilie vine cu raport și noi pe 30 aprilie îl audiem”, a conchis Candu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților