[ X ]
[ X ]
[ X ]
Societatea civilă face încă un pas pentru inițierea Referendumului legislativ de abrogare a sistemului mixt de vot. Detalii
14 Decembrie

Constituirea Grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor pentru anularea sistemului mixt va avea loc duminică, 17 decembrie, transmite CURENTUL.

Membrii inițiativei civice pentru organizarea Referendumului legislativ pentru anularea sistemului mixt îndeamnă cetățenii care doresc să participe la colectarea semnăturilor să se implice.

Evenimentul va începe la ora 10:00, în incinta Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”. Toți doritorii sunt invitați să se prezinte începând cu această oră pentru a se înregistra în listele de participanți și membri ai grupului de inițiativă.

Adunarea de constituire a grupului de inițiativă este o condiție obligatorie pentru inițierea procedurii de desfășurare a referendumului, prevăzută de Codul Electoral.

Conform prevederilor legale, doar membrii grupului de inițiativă vor avea dreptul să colecteze semnături.

„Pentru a deveni membru/ă trebuie să fiți prezenți la adunarea de constituire. Toți participanții care doresc să fie parte a grupului de inițiativă, în conformitate cu prevederile Codului Electoral vor îndeplini următoarele cerințe:

vor participa la adunarea de constituire a grupului;

vor prezenta o copie a buletinului de identitate pe care o vor transmite registratorilor;

vor semna în lista de prezență;

vor semna în lista membrilor grupului de inițiativă;

vor semna o declarație prin care confirmă că doresc să devină membri ai grupului și să colecteze semnături;

Vă reamintim că puteți găsi detalii privind inițiativa referendumului legislativ pe pagina www.numixt.com. Pe aceeași pagina, vă puteți înregistra în calitate de voluntar/ă”, se spune într-un comunicat de presă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților