[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii: Vom atrage cei mai serioși specialiști, naționali și internaționali, pentru a realiza un Plan Urbanistic General corect
5 Februarie

Candidatul la funcția de deputat pe circumscripția uninominală nr. 25, Alexandr Odințov, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că socialiștii vor promova în Parlament schimbarea legislației în ceea ce prevede Planul Urbanistic General al mun. Chișinău, informează CURENTUL.

Alexandr Odințov a declarat că socialiștii își doresc ca Planul Urbanistic General al mun. Chișinău să fie aprobat la nivel de Parlament sau Guvern și nu de Primărie, precum este în prezent.

„Vom atrage cei mai serioși specialiști, naționali și internaționali, pentru a realiza un Plan Urbanistic General corect și să-l aprobăm în Parlament. Noi vom percepe orașul ca un tot întreg: de la Anenii Noi până la Strășeni și de la Ialoveni până la Vadul lui Vodă. Trebuie să prevedem cetățenii din suburbii ca cetățeni ai municipiului. Astfel, să construim drumuri, să punem transport public reieșind dintr-un întreg. Atunci cetățenii din suburbii vor lăsa mașinile personale acasă și vor circula cu transportul public. Planul Urbanistic General îl vom discuta împreună cu tot orașul, în fiecare raion, pentru că fiecare are problema sa”, a precizat socialistul.

Totodată, Odințov a menționat că vor promova în Parlament, o inițiativă legislativă de înăsprire a pachetului de documente pentru construcții.

Potrivit lui, o altă problemă care trebuie rezolvată cardinal este ecologia și anume, atragerea Guvernului în realizarea unui Plan național pentru reînnoirea parcurilor.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților