[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii: „Nici un grup politic nu poate împiedica prietenia moldo-rusă”
27 Noiembrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își exprimă indignarea față de încercarea majorității parlamentare de a bloca activitatea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia”, informează CURENTUL.

Într-un comunicat de presă, socialiștii spun că, „Partidul Democrat și sateliții săi au arătat încă o dată atitudinea ostilă față de Federația Rusă, principalul partener strategic al Republicii Moldova”.

„La sfârșitul săptămânii trecute, Biroul Permanent al Parlamentului, sub presiunea majorității antipopulare, a decis să nu participe la ședința Grupului de prietenie moldo-rus, programată pentru perioada 11-13 decembrie la Moscova. PSRM declară că reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar “Moldova-Rusia” va avea loc în pofida opoziției oponenților de apropiere a statelor noastre, atât în interiorul țării, cât și în afara ei. La reuniune vor participa deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Socialiștilor. În plus, deputații Adunării Populare a Găgăuziei și ai Consiliului Suprem al Transnistriei au fost invitați pentru prima dată să participe la reuniunea Grupului de prietenie interparlamentar „Moldova-Rusia””, scrie PSRM.

Totodată, PSRM a anunțat că va continua să depună toate eforturile pentru a dezvolta cu succes relațiile moldo-ruse la nivel interparlamentar, interregional și local. „Popoarele țărilor noastre doresc să prietenească, și nici un grup politic nu poate împiedica această prietenie”, se mai spune în comunicat.

TRIBUNA amintește: În ședința din 22 noiembrie curent a Biroului Permanent al Parlamentului Republicii Moldova, a fost respinsă, cu majoritatea voturilor, propunerea fracțiunii PSRM prin care se solicita participarea deputaților la şedinţa grupului interparlamentar de prietenie Moldova-Rusia, din 10-13 decembrie. Decizia Biroului Permanent, susținută cu majoritatea voturilor, înseamnă că Parlamentul nu delegă și nu finanțează participarea deputaților la ședința organizată în Federația Rusă. O eventuală participare a anumitor deputați se va face din cont propriu, iar aceștia nu vor reprezenta Parlamentul Republicii Moldova.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților