[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii: Miniștrii înaintați de PDM nu corespund nici criteriilor profesionale, nici celor morale
25 Septembrie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că, democrații, inițiind încă o suspendare temporară din funcție a Președintelui țării, Igor Dodon, ales legitim, au comis un alt act de uzurpare a puterii de stat, informează CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă, miniștrii înaintați de PDM nu corespund nici criteriilor profesionale, nici celor morale.

„Doamna Silvia Radu – care nu are studii medicale, nu a lucrat nici o zi în sistemul de sănătate, a fost implicată într-un șir de scandaluri fiind în fruntea companiei ”Union Fenosa” și primar interimar al municipiului Chișinău, nu poate în nici un fel pretinde la funcția de ministru al sănătății al Republicii Moldova. În special, nemulțumește înaintarea pentru funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc – persoana care aplanează suspiciuni de corupție și este implicat în procese penale. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova consideră aceste acțiuni ale majorității parlamentare controlabile și a Curții Constituționale, drept încălcări flagrante ale Constituției țării și a normelor democratice. Aceste acțiuni sunt o provocare evidentă împotriva Președintelui Igor Dodon și a Partidului Socialiștilor care îl susține. Organizatorii acestei provocări au așteptat o reacție emotivă din partea PSRM și eliminarea ulterioară din câmpul electoral al partidului de opoziție, capabil să obțină victorie la viitoarele alegeri parlamentare și să-și asume responsabilitate pentru țară”, se spune în comunicat.

În context, PSRM și-a exprimat susținerea pentru poziția Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, „care nici de această situație nu s-a lăsat șantajat și nici presat de către gruparea de la guvernare și nu a semnat decretul de numire a miniștrilor incompetenți”. „PSRM declară fidelitate principiilor sale: statalității și neutralității Republicii Moldova, parteneriatului strategic cu Federația Rusă, extinderea cooperării cu Uniunea Economică Eurasiatică, reîntrăgirea pașnică a țării, dezvoltarea economică și echitatea socială, apărarea Ortodoxiei şi a valorilor tradiţionale. Ne așteaptă principala luptă pentru viitorul Moldovei. Anume la alegerile parlamentare, vom elibera țara de regimul PDM și a patronilor săi care au falimentat țara și vom întoarce Moldova pe calea bunăstării și a prosperității”, se mai spune în comunicat.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților