[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii – împotriva deschiderii Oficiului de legătură NATO la Chișinău: „Am venit să spune un ferm „nu””
8 Decembrie

Oficiul de legătură NATO a fost inaugurat astăzi la Chișinău, iar, în acest sens, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat o acțiune de protest, informează CURENTUL.

Deputatul socialist, Grigore Novac, și-a exprimat nemulțumirea cu privire la deschiderea Oficiului NATO și a făcut referire la populația RM, astfel, potrivit lui „dacă am face un sondaj, majoritatea ar spune „Nu””.

„Astăzi nu am venit întâmplător aici, am venit să spunem un ferm „Nu” unei fărădelegi ce s-a comis. Chiar dacă majoritatea cetățenilor Republicii Moldova sunt împotriva deschiderii oficiului NATO la Chișinău, guvernarea vrea să demonstreze europenilor cât de corecți sunt, fiind împotriva normelor legale. Noi de fiecare dată am protestat și am fost vehement împotriva acestei legi. Republica Moldova este un stat neutru, or dacă pretindem că suntem un stat de drept, anume de la Constituție trebuie să pornim, să spunem un ferm „nu” deschiderii NATO la Chișinău, iar dacă am face un sondaj, majoritatea ar spune „Nu””, a conchis acesta.

Prin urmare, deputatul Vlad Batrâncea a vorbit despre inițierea referendumului, care, potrivit lui – „toate aceste proiecte de legi, care au fost votate, vor fi abrogate”. „Cu părere de rău, această guvernare a transformat Republica Moldova într-un stat geopolitic. Ei consideră că cetățenii Republicii Moldova nu pot citi. În acel acord votat în Parlament, ei au permis crearea acestui Oficiu de legătură cu NATO. Toți acești oameni vor fi liberi să circule și culmea – statul Republica Moldova nu va avea dreptul de a controla ce se face pe propriul teritoriu. Este o uzurpare a puterii în stat, este o uzurpare geopolitică. Ce interes are Republica Moldova de a fi în acest bloc? Poporul nu cunoaște. Dragi guvernanți nimic nu este veșnic, de ce niciodată nu vă interesează opinia poporului Republicii Moldova? Peste 80% sunt împotriva NATO. Această guvernare, cu certitudine, va pleca în curând și acest centru, cu certitudine, va fi închis. Anul viitor va fi un referendum și toate aceste proiecte de legi, care au fost votate, vor fi abrogate”, a declarat el.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților