[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC: „În 2018 nu s-a procurat nici un utilaj pentru întreținerea drumurilor, chiar dacă noi am alocat bani”
20 Noiembrie

Consilierii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul Municipal Chișinău (CMC) au făcut, astăzi, un apel către viceprimarii și executivul municipal, cu privire la necesitatea de a întreprinde măsuri urgente în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo, informează CURENTUL.

Consilierul Petru Burduja a comunicat despre ineficiența autorităților în întreținerea drumurilor.

„Deși au fost prevăzute mijloace financiare suficiente, ieri am văzut orașul, practic, totul în ambuteiaj, nici astăzi situația nu s-a schimbat semnificativ. Pentru 2018, pentru întreținerea drumului și procurarea tehnicii, au fost prevăzute 12 milioane de lei. La ziua de astăzi, ne-am pomenit că achizițiile așa și nu au fost procurate. Ne-am pomenit cu situația că, executivul spune că motivul la ceea ce s-a întâmplat ar fi iarna. A fost timp destul pentru a efectua acele achiziții necesare și pentru a ne pregăti pentru perioada rece a anului”, a declarat consilierul.

Prin urmare, Burduja s-a adresat autorităților municipale. „Facem un apel către executivul municipal, către viceprimari, ca să întreprindă măsuri cât mai urgente și să aplaneze situația în ceea ce ține de accesul drumurilor în instituții și blocurile locative. Atunci când nu ai cu ce procura aceste utilaje este o problemă, cert este că banii aceștia au fost alocați”, a comunicat el.

În același timp, consilierul Dinari Cojocaru a comunicat despre resursele financiare majorate, alocate pentru 2018, cu privire la întreținerea drumurilor și lipsa unei acțiuni din partea autorităților. „Am aflat că astăzi noapte au lucrat în teren 39 de autospeciale, dintre care 7 s-au defectat. Noi am făcut și niște schimbări cu privire la majorarea sumei necesare pentru întreținerea drumurilor, însă nu s-a creat nici un mecanism care ar aplana situația. Nu este de vină Direcția sau o persoană, este un mecanism care trebuie să lucreze din timp. Cetățenii știu cu 2 zile înainte că va fi zăpadă, la noi la Primărie ne trezim cu zăpada post-factum. În 2018 nu s-a procurat nici un utilaj pentru întreținerea drumurilor, chiar dacă noi am alocat bani”, a conchis socialistul.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților