[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC bat alarma: Suntem la 1 septembrie și abia se desfășoară achizițiile pentru reparația școlilor
19 August

Consilierul fracțiunii Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) din Consiliul municipal Chișinău (CMC), Eugenia Ceban, în cadrul unui briefing, a comunicat mai multe probleme cu care se confruntă, la moment, municipiul, informează CURENTUL.

„Am fost nevoiți, împreună cu Direcția Finanțe, să găsim resurse financiare suplimentare pentru reparația instituțiilor de învățământ, ca să ne dăm seama că suntem în prag de 1 septembrie. Suntem la 1 septembrie și abia se desfășoară achizițiile”, a comunicat Ceban

„Peste 20 de instituții preșcolare și de învățământ general sunt într-o așa situație”, a mai adăugat consilierul în acest sens.

Totodată, Ceban a vorbit și despre o altă problemă. „O altă problemă există cu instituțiile „Asociațiile medicale teritoriale”, pentru a primi acei 2000 de lei la nașterea la al 3-lea copil și începând cu primul din familiile social-vulnerabile. Eu rog foarte mult familiile în care s-a născut al 3-lea copil, dar și familiile cu probleme – vă puteți adresa la toate direcțiile teritoriale de asistență socială din sector, pentru a ridica acești bani”, a comunicat Ceban.

În același timp, consilierul s-a adresat tinerilor specialiști. „Au dreptul să depună dosarul la instituțiile unde vor fi angajați pentru a primi lunar 1000 de lei pentru chirie”, a conchis Ceban.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților