[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii din CMC bat alarma: „Nu sunt îndeplinite obligațiile de serviciu de către unii funcționari din Primărie”
25 Martie

Consilierul municipal al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Eugenia Ceban, a făcut o serie de solicitări către mai multe subdiviziuni ale Primăriei Capitalei, transmite CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Eugenia Ceban a cerut responsabililor din Primărie să-și schimbe atitudinea față de pensionari și invalizi.

„La 22 februarie a fost aprobată decizia de către CMC cu trimitere la altă decizie care a fost abrogată și au pus în genunchi peste 100 de mii pensionari și invalizi, care urmează să-și schimbe abonamentele pentru transportul gratuit. Decizia nici nu poate fi executată. Se spune că abonamentele sunt puse în circulație din 1 februarie 2019 și valabilă până la 31 martie 2020, iar Regia Transport Electric va ridica abonamentele începând cu 1 aprilie. Noi am propus ca abonamentele acestea să fie prelungite, în caz contrar va trebui ca ele să fie perfectate timp de 3 luni”, a menționat Eugenia Ceban.

De asemenea, Eugenia Ceban s-a referit la situația cu stația terminus spre cimitirul Doina. „A fost luată decizia ca – cimitirul să fie extins, dar transportul public nu merge până în celălalt capăt, oamenii de vârsta a treia trebuie să meargă un kilometru și ceva până ajung acolo. Solicităm în mod de urgență o ședință de lucru cu conducerea Combinatului „Funeralii”, cu Direcția transport, pentru a soluționa problema”, a mai punctat Eugenia Ceban.

Consilierul a făcut o adresare și către Direcția generală locativ – comunală, care trebuia să întocmească lista tuturor celor care trebuie să primească compensație de 25% la plita electrică.

O altă solicitare a fost făcută către conducătorii Asociațiilor medicale teritoriale și Direcția generală asistență socială și sănătate să valorifice cei 500 mii lei aprobați de CMC pentru procurarea ochelarilor pentru pacienți cu deficiențe de văz.

De asemenea, Eugenia Ceban a îndemnat familiile care nu au primit 2 mii de lei la nașterea celui de-al treilea copil, precum și familiile social-vulnerabile, care nu au primit banii la nașterea primului copil, să meargă să solicite banii. Aceeași problemă se atestă și la familiile cu 3 copii la grădiniță.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților