[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii, despre implementarea programelor cu destinație specială în capitală
7 Noiembrie

Șeful fracțiunii socialiștilor în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), Ion Ceban, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că ieri a avut loc ședința Biroului permanent, iar două proiecte importante, propuse de socialiști, nu au fost susținute, transmite CURENTUL.

Ion Ceban a declarat că erau două proiecte esențiale.

„Este vorba despre majorarea salariilor cu 20% pentru cadrele didactice din instituțiile preșcolare, primare și secundare din mun. Chișinău, dar și proiectul ce vizează eliminarea contractelor de chirie din proiectul prin care tinerii bugetari să poată să contracteze acele acorduri de chirie și să beneficieze de o rambursare sau o compensație de 1 mie de lei pe lună, ca să nu ne băgăm cu birocrația. Nu am auzit argumente plauzibile în aceste refuzuri. Noi vom încerca în continuare să includem acest subiect în ordinea de zi, sperăm că se va schimba părerea colegilor în acest sens. Chiar mizăm pe acest fapt. Nu înțelegem acest comportament”, a precizat Ceban.

Totodată, Ion Ceban a anunțat că, în conformitate cu programele țintă ale fracțiunii, continuă lucrările de îmbunătățire a infrastructurii municipiului.

„În noiembrie 2018, vor fi instalate 70 de terenuri sportive. De asemenea, vor fi puse în funcțiune noi complexuri sportive în zone ale orașului (ce includ stadioane multifuncționale). Programele au întârziat puțin din cauza procedurilor birocratice, dar, în cele din urmă, toate lucrările planificate vor fi finalizate până la sfârșitul anului. De asemenea, de la începutul anului până în prezent, au fost instalate 87 noi terenuri de joacă pentru copii. Până la sfârșitul anului se planifică instalarea a cel puțin alte 83 terenuri de joacă. În total, în 2018 sunt planificate 170 de terenuri de joacă pe tot teritoriul orașului Chișinău”, a spus socialistul.

În context, Ion Ceban a anunțat că, până în prezent, iluminatul stradal din 116 curți a fost restaurat.

„Până la sfârșitul anului 2018 va fi instalat iluminat stradal încă în circa 40 de curți, dar și se va realiza iluminat stradal în suburbiile: Vadul lui Vodă, Ghidighici, Tohatin, Sîngera. A fost făcută reparația străzilor interioare, trotuarelor în peste 70 de curți din Chișinău. Ultima etapă pentru acest an este reparația în 20 de curți noi. În ultimele două săptămâni, în curți au fost instalate 155 de bănci, iar până la sfârșitul anului vor fi instalate mai mult de 600 bănci în aer liber”, a adăugat Ceban.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților