[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii desfășoară marșul și mitingul echității sociale
1 Mai

UPDATE 11.20: Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că, este extrem de mândru și bucuros să fie alături, ani la rând, la acestă sărbătoare.

„Anume noi, socialiștii, am readus acestă practică, această tradiție frumoasă de a merge în marșul oamenilor muncii, de 1 mai. Începând cu anul 2012, deja al 8 an, noi, PSRM dăm acest omagiu oamenilor muncii. Cea mai mare bogăție a țării noastre sunt oamenii, sunt oamenii care sunt cei mai buni, mai harnici, gospodari, pașnici. Eu mă mândresc că sunt cetățean al RM. Sunt ferm convins că RM are viitor cu așa cetățeni. Cu regret, în ultimii ani, noi pierdem din această bogăție, iar sarcina fiecărei guvernări, fiecărui Președinte, Parlament, este să facă astfel încât cetățenii să se simtă fericiți acasă. Nu există un scop mai benefic pentru politicienii, decât să facă calitatea vieții mai bună. Sunt ferm convins că noi vom reuși să obținem rezultate în RM”, a afirmat Dodon.

UPDATE 11.15: Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, a deschis oficial mitingul.

„În 1890, pentru prima dată a fost sărbătorit acest eveniment. Problemele abordate atunci sunt actuale și astăzi. Noi, 8 ani la rând, ne adunăm la această sărbătoare, ca să spunem că vrem dreptate socială. Noi suntem cei care promovăm dreptul la muncă și la echitate socială”, a punctat Greceanîi.

UPDATE 11.10: Secretarul ideologic al PSRM, Ion Ceban, a declarat că la eveniment participă o parte din activul de partid. „Nu am făcut apel larg către societate de a fi prezenți la acest eveniment, dar suntem mii. Vă mulțumesc că sunteți alături”, a precizat Ceban.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) desfășoară astăzi, de 1 Mai, marșul tradițional și mitigul echității sociale, dedicate Zilei internaționale a Solidarității Oamenilor Muncii, informează CURENTUL. 

Socialiștii au pornit într-o coloană, la ora 10.00, de la Circ.

La ora 11.00, în Scuarul Teatrului de Operă și Balet, va avea loc Mitingul echității sociale.

Participanții la marș scandează: „Vrem viitorul acasă!”, „Socialiștii, muncă, progres!”, Vrem pensii și salarii decente!”, „Vrem dreptate!”, „Victorie!”.

De menționat că, la marș s-a alăturat și Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon.

Andriana Cheptine 

Inapoi la arhiva noutaților