[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii bat alarma! Vezi ce consideră despre majorarea tarifelor la apă în Chișinău!
22 Mai

Consilierii municipali din partea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) califică aprobarea majorării tarifelor la apă de către ANRE – drept una ilegală, transmite CURENTUL.

Potrivit consilierilor, doar Consiliul Municipal Chișinău este în drept să aprobe majorarea tarifelor.

Consilierul Vitalie Mucan a declarat că este necesar de a se face un audit tehnic și contabil al „Apă – Canal”.

„Se vede clar că „Apă – Canal” nu a primit sursele financiare de la cetățeni și persoane fizice. Banii nu au ajuns la contabilitate și asta vine drept pierderi. Orice sistem cu contoarele are pierderi și zilnic se sparg țevi. Pierderile ajung la 19 mln. tone de apă pe an. Este necesar de a se face un audit la „Apă Canal” în tehnică și contabilitate. Dacă vara va fi secetoasă și nivelul apei din Nistru va scădea, chișinăuienii pot rămâne fără apă”, a spus Vitalie Mucan.

Totodată, consilierul Iurie Vitneanschi, a specificat că ANRE și-a asumat o responsabilitate contrar prevederilor legale.

„Majorarea tarifelor la apă trebuie aprobată în Consiliul Municipal. Există o hotărâre în acest sens aprobată la 13 decembrie 2013. Considerăm că, ANRE și-a asumat o responsabilitate contrar legii. Înaintăm astăzi un demers către CNA să abordeze problema dată și să tragă la răspundere persoanele vinovate”, a spus Iurie Vitneanschi.

Amintim că, săptămâna trecută, ANRE a aprobat majorarea tarifelor la apă la solicitarea „Apă Canal”.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților