[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii bat alarma! E vorba de copiii străzii din mun. Chișinău!
2 Mai

Consilierii municipiului Chișinău din partea PSRM acuză primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, de mai multe încălcări în cea ce ține de parcările din oraș, dar și de copiii străzii, informează CURENTUL.

În cadrul unui briefing de presă, Eugenia Ceban, consilier municipal, a accentuat necesitatea soluționării problemei privind copiii străzii, care a fost neglijată de către primarul general.

„Vreau să spun că, atâta bătaie de cap a fost pe marginea copiilor din școli și grădinițe și abia acum am aflat că primarul general a emis o dispoziție de a închide centrul „Vatra”, unde erau plasați copiii străzii, apoi a făcut o altă dispoziție temporară, pe 30 de zile. La 23 ianuarie emis altă dispoziție unde se implică Direcția Protecția Copilului și a Educației. Au luat și plasat, temporar, copiii străzii în internatul nr. 3. Acest internat nu are nici o tangență cu primăria și cu Direcția Educației. Internatul respectiv – vă dați seama, nu a fost supus controalelor, nu li s-au donat alimentele necesare, condiții normale de trai. Copiii au fost plasați acolo fără nici un regulament, fără a li se oferi și resurse financiare. Nu este destul că au fost bătuți de soartă, dar primarul i-a aruncat într-o altă groapă”, a spus Ceban.

Un alt consilier – Victor Poleacov, s-a arătat nemulțumit de problema parcărilor din Chișinău.

„Problema parcărilor a fost discutată de mai multe ori în cadrul ședințelor Primăriei. Domnul Chirtoacă a anunțat câteva minciuni, de aici, de la microfon, precum că – contractul a fost transmis nesemnat. Nu este corect proiectul de decizie. Împreună cu contractul a fost expediat nouă consilierilor la aprobare, însă contractul deja era semnat. De asemenea, am mai găsit așa cazuri, am aflat acum câteva zile că mai există încă un dosar în instanța de judecată la Judecătoria Centru – acel contract a fost aprobat de consilieri, însă noi prima oară auzim de el. Este clar că este unul ilegal, de vreme ce noi nu am semnat și nu cunoaștem despre ce este vorba”, a spus Poleacov.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților