[ X ]
[ X ]
[ X ]
Slusari: Importante lucruri la care eu aș atrage atenția societății și lucruri la care domnul Candu a evitat să răspundă
31 Iulie

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Slusari, Președintele Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar din Republica Moldova și investigării fraudei bancare, astăzi, a prezentat ultimele informații cu privire la audierile din cadrul Comisiei. Totodată, Slusari a comunicat despre o vizită la Penitenciarul nr. 13 din Capitală, informează CURENTUL.

„Ieri am avut următoarea rundă de audieri, au fost invitați Corneliu Gurin, fost procuror general, și domnul Andrian Candu. Domnul Gurin nu a venit, probabil că va fi audiat după 5 august. Domnul Candu a fost, a încercat să facă un pic de show, după mine – ieftin. Importante lucruri la care eu aș atrage atenția societății și lucruri la care domnul Candu a evitat să răspundă, a spus că nu cunoaște și nu este implicat: dânsul mai mult a vorbit de 2014, dar primele întrebări erau la noi din 2011. Dânsul pretinde că nu a semnat nici un contract din numele lui Plahotniuc. Eu cred că, în foarte scurt timp, noi vom obține mai multe probe despre tranzacția care s-a întâmplat în 2011, prima piatră din fundamentul jafului bancar”, a precizat Slusari.

În același timp, președintele Comisiei a comunicat detalii cu privire la următoarea audiere. „Mâine, la orele 9, comisia merge la Penitenciarul nr. 13, unde va fi audiat Veaceslav Platon”, a adăugat el.

„Sperăm foarte mult că raportul va fi finalizat până la 31 august, poate începutul lui septembrie, iar la prima ședință a sesiunii de toamnă a Parlamentului – să fie prezentat și transmis organelor de drept”, a conchis Slusari.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților