[ X ]
[ X ]
[ X ]
Situația legată de represaliile împotriva primarilor și consilierilor de opoziție în Moldova va fi examinată de CPLR
26 Aprilie

Congresul Puterilor Locale şi Regionale (CPLR) a Consiliului Europei (CE) va examina situaţia legată de represaliile împotriva primarilor şi consilierilor de opoziţie din Moldova. Despre aceasta au comunicat reprezentanţii „Partidului Nostru” după o întrevedere cu Secretarul general al Congresului, Andreas Kiefer, transmite CURENTUL.

Delegaţia PN a povestit despre „presiunile politice care se exercită asupra aleşilor locali din partea opoziţiei”.

În acest moment, delegaţia PN se află cu o vizită de lucru la Strasbourg, unde se desfăşoară sesiunea de primăvară a APCE. Delegaţia PN a avut mai multe întrevederi cu reprezentanţi ai Comisiei de la Veneţia, ai Consiliului Europei, dar şi ai CPLR. Pentru zilele următoare, delegaţia are preconizate şi alte întrevederi.

CPLR activează în cadrul CE şi reprezintă organele administraţiei locale şi regionale din 47 de ţări membre ale CE. Rolul Congresului este acordarea de suport democraţiei locale şi regionale, consolidarea autoadministrării locale şi regionale în conformitate cu principiile Cartei europene a autoadministrării locale. Carta a intrat în vigoare pe data de 9 septembrie 1988. Moldova a ratificat acest document în 1997.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților