[ X ]
[ X ]
[ X ]
Situația instituțiilor de învățământ din Capitală, discutată la Primărie, la inițiativa socialiștilor
31 Iulie

Consilierii municipali socialiști au organizat, la Primăria Capitalei, o masă rotundă, în cadrul căreia s-a discutat despre situația instituțiilor de învățământ din Chișinău în noul an de studii, transmite CURENTUL.

Consilierul socialist Iurii Vitneanschii a spus că discuțiile au fost organizate în contextul situațiilor din anii precedenți a școlilor din Capitală.

„Am avut diferite situații anul trecut: alimentația din școli, existau și multe critici din partea societății civile referitor la blocurile alimentare. În acest an au fost alocate resurse financiare pentru reparațiile mai multor școli. Azi ne-am adunat să discutăm care este situația la moment cu reparațiile școlilor, cum sunt pregătite acestea pentru noul an școlar. Era problema că unele grădinițe erau puse sub semnul întrebării dacă vor mai activa sau nu din cauza lipsei copiilor. Am avut situația cu școala „Kiril și Metodii” când s-a surpat acoperișul și s-a inundat tot acolo, să vedem dacă nu există riscul ca în alte instituții să se producă astfel de incidente”, a spus consilierul.

În cadrul discuțiilor, responsabilii direcțiilor tineret și sport din sector au prezentat rapoartele situației actuale ale reparațiilor școlilor. În marja dialogului s-a pus și problema alocării exagerate a resurselor financiare în fondul școlii.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților