[ X ]
[ X ]
[ X ]
Situația din agricultură va fi discutată, pe larg, în Parlament
15 Noiembrie

Fracțiunea Partidului Liberal (PL) a solicitat, astăzi, în debutul ședinței Parlamentului, audierea ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Nicolae Ciubuc, cu privire la situația gravă în care se află producătorii autohtoni de fructe, informează CURENTUL.

Deputata liberală, Alina Zotea-Durnea, a menționat că, mergând săptămâna trecută la nordul Moldovei, a avut posibilitatea să vorbească cu mai mulți pomicultori.

„Ei s-au plâns că anul acesta au fost nevoiți să vândă mere, prune sau nuci pe marginea drumului cu câțiva bănuți sau să le folosească pe unele dintre ele drept hrană pentru animale, să nu le mai culeagă sau să le lase să putrezească în livezi. Tot ei au rămas cu credite la bănci, aproape de faliment și fără vreo sursă de existență în prag de iarnă. Tot de la ei am aflat că pentru a realiza aceste produse în FR trebuie să plătească anumite sume firmelor intermediare. Poate să găsim împreună soluția pentru acești fermieri”, a punctat deputatul.

La rândul său, Speakerul Andrian Candu a menționat că subiectul, într-adevăr, este unul delicat și sensibil.

„Trebuie să pregătim aceste audieri. Poate ministrul să vină cu o informație mai amplă, poate nu doar cu referire la mere, prune și nuci, dar și altele. Îmi asum angajamentul să vorbesc cu dlui, să convenim în următoarele săptămâni, când va fi disponibil, și să revenim la subiect, fără a pune la vot”, a precizat Candu.

Deputata a fost de acord.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților