[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sinteza CNA: 5 polițiști arestați, percheziții la 2 foști angajați ai AST și sechestru aplicat pe bunuri în valoare de 7 mil. lei
12 Februarie

Centrul Național Anticorupție raportează mai multe activități, desfășurate săptămâna trecută pe componenta de combatere a corupției, dar și alte acțiuni din spectrul de atribuții instituționale. Astfel, cinci polițiști ai Direcției de Patrulare Nord, reținuți marți de CNA pentru corupere pasivă, manifestată prin pretinderea mijloacelor financiare ilicite de la șoferi pentru nedocumentarea încălcărilor Regulamentului circulației rutiere, au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile.

Tot marți, cauza penală de învinuire a doi foști angajați ai Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP), pornită de CNA pe fapte de abuz de serviciu, a ajuns în instanța de judecată. Joi, ofițerii CNA au efectuat percheziții la domiciliile a doi foști angajați ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică (AST) într-un dosar în care foștii funcționari sunt cercetați pentru fals în acte publice.

Menționăm că la moment, o persoană este deținută în izolatorul Centrului, iar alte 14 persoane, arestate în dosarele pornite de CNA, sunt plasate în penitenciare. În perioada de referință, ofițerii de urmărire penală au propus pentru transmitere în judecată 5 cauze penale.

Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a sechestrat bunuri în valoare de circa 7 milioane de lei, săptămâna trecută, în baza delegațiilor Inspectoratului Național de Investigații al Poliției (INI) și Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS). Printre acestea se numără 2 construcții locative, un mijloc de transport, 2 terenuri pentru construcții, indisponibilizate într-un caz de spălare de bani și organizarea migrației ilegale.

Pe domeniul de prevenire a corupției, Direcția legislație a finalizat și a remis autorilor 14 rapoarte de expertiză anticorupție și 10 avize pe marginea unor proiecte de acte normative, examinate săptămâna trecută. În perioada menționată au fost organizate 11 instruiri anticorupție pentru 600 de persoane. De asemenea, au fost finalizate 6 expertize criminalistice. CNA notifică efectuarea a 5 analize operaționale, eliberarea a 136 de caziere de integritate, recepționarea a 44 de apeluri la linia națională anticorupție și 1505 de materiale înregistrate în cancelaria Centrului.

Inapoi la arhiva noutaților