[ X ]
Sigur și copilul tău ar vrea la așa Școală de vară! Vor învăța să țese covoare. Cine organizează și cât costă?
2 Iulie

Începând cu luna iulie, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală dă startul unui program inedit pentru copii – Școala de vară cu genericul „Tezaur moștenit de la bunica”, dedicat meseriei tapiserului și tehnicii tradiționale de țesut covoare, informează CURENTUL.

Potrivit organizatorilor, în cadrul acestui program, copiii vor avea posibilitatea să guste din vechile tradiții și să facă o călătorie în timp. Folosind războiul de țesut în miniatură, fiecare participant își va țese propriul covor, pe care ulterior îl va putea lua acasă.

„Prin intermediul acestei activități, oferim copiilor oportunitatea de a-și exprima creativitatea într-o manieră diversă, astfel conștientizând rolul de creatori și promotori de valori istorico-culturale. Totodată, îndeletnicirea din cadrul școlii de vară susține stimularea potențialului creator, educarea gustului estetic, dezvoltarea capacității de exprimare liberă, satisfacția lucrului făcut cu propriile forțe, creșterea încrederii în sine, sentimentul împlinirii și descărcarea tensiunilor interioare acumulate pe întreg parcursul anului școlar”, au menționat reprezentanții muzeului.

Durata cursului este de cinci săptămâni, două lecții săptămânal, și este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 10 și 15 ani.

Activitățile se vor desfășura în zilele de marți și joi, între orele 13:00 și 14:30.
Programul:

1 iulie – Deschiderea oficială. Excursie prin muzeu și prezentarea țesutului tradițional. Discuții cu D-na Lungu Raisa, meșter popular.
6 iulie – Pregătirea materialelor și urzitul.
8 iulie – Alegerea ornamentului, începutul țesutului tradițional.
13, 15, 20, 22, 27 iulie – Țesutul a câte 3 cm până la finisarea lucrării artistice.
29 iulie – Finisarea lucrării.
3 august – Prezentarea rezultatelor în cadrul unei expoziții și înmânarea diplomelor.

Participarea este contra plată, prețul cursului fiind de 300 de lei. În cost se includ și materialele de lucru aferente.

Doina Buruiană

Inapoi la arhiva noutaților