[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sigur nu știai asta! E consilier municipal în Chișinău cu invenții unice în lume!
18 Februarie

„Pe lângă faptul că are o familie și un loc de trai, consilierul municipal al Platformei „Demnitate și Adevăr” Ion Macovei s-a realizat și ca inventator”, transmite CURENTUL.

Despre invențiile sale Ion Macovei a vorbit în cadrul unui interviu pentru portalul alocapitala.md, unde a enumerat câteva realizări ale sale.

„Dacă vorbim de realizările personale, eu sunt și inventator. Am inventat câteva lucruri, care nu există în lume. Mă refer la un utilaj de diagnosticare a unor piese de la automobil. Am inventat utilajul unic acum cinci ani, acum lucrez la patentarea lui, pentru ca ulterior să-l pot produce şi vinde în serie.

Altă invenție proprie este un utilaj care va permite fiecărei familii, care locuieşte în casă la sol, să recicleze automat gunoiul direct în tomberon. Va fi un utilaj special – Plastico, pe care-l vom introduce direct în tomberon, care va transforma plasticul în rumeguș.

Altă idee ține de reciclarea frunzelor din oraș. Lucrez la utilajul dat și procesul de ardere a frunzelor va decurge în felul următor: frunzele vor fi aruncate în utilaj, ele vor trece prin raze speciale, care le vor face rumeguș. Dintr-un cub de frunze va rămâne doar un pumn”, a spus Ion Macovei.

Ion Macovei este consilieri municipal din partea fracțiunii Platforma „Demnitate și Adevăr”. Potrivit aceluiași interviu, Ion Macovei este administratorul CNG Garage și a revenit în Republica Moldova din Europa pentru a face schimbări.

Ion Macovei este tată a doi copii – un băiat de 19 ani și o fată de 12 ani. Studiile medii le-a făcut în Leova, satul Tigheci, ulterior a urmat școala în domeniul construcțiilor în Cantemir.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților