[ X ]
[ X ]
[ X ]
Și-a omorât mătușa în bătăi, acum va sta 9 ani în închisoare
16 Ianuarie

Procuratura Generală anunță satisfacerea solicitării procurorilor de condamnare la pedeapsa cu închisoarea a unui tânăr cu vârsta de 25 de ani, care și-a bătut până la moarte mătușa la care locuia, în Tătărești-Cahul, transmite CURENTUL.

Mătușa acestuia, cu vârsta de 61 de ani, era nemulțumită de comportamentul nepotului, inclusiv de faptul că acesta sosea noaptea târziu acasă, potrivit materialelor cauzei investigate de procurori. Prin urmare, aceasta i-a comunicat nemulțumirea și l-a invitat să părăsească locuința în care-l găzduia. Drept reacție, în noaptea de 25 spre 26 august 2019, nepotul acesteia a lovit-o cu pumnii și picioarele pe diferite părți ale corpului, până a observat că este însângerată. Acest fapt l-a oprit și a ieșit afară de câteva ori, indecis cum să procedeze în continuare.

Victima a fost în viață timp de o oră, după ce a fost agresată, iar atunci când nepotul a revenit în casă a treia oară, era decedată. Tânărul a încercat să-și ascundă fapta: a pus lacăt la casă și locuia în anexa casei, iar la întrebările rudelor despre mătușă, răspundea că nu cunoaște unde ar fi aceasta. Crima însă a ieșit la iveală a treia zi, după insistențele rudelor și vecinilor, care au simțit un miros puternic, neplăcut lângă ușa încuiată și au alertat autoritățile.

Potrivit procurorilor, tânărul și-a recunoscut vina, iar cauza a fost judecată în procedură simplificată, ceea ce i-a redus din pedeapsă, conform legii: instanța de judecată l-a condamnat la pedeapsa cu închisoarea pentru 9 ani, pentru infracțiunea de violență în familie, care a dus la decesul victimei.

Inculpatul are studii medii incomplete, fără ocupație și este divorțat, iar anterior nu a fost judecat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților