[ X ]
[ X ]
[ X ]
Și-a-njunghiat mama cu cuțitul, iar procurorii l-au trimis după gratii
23 Octombrie

Procuratura de circumscripție Chișinău anunță pronunțarea deciziei motivate a Curții de Apel Chișinău, prin care la solicitarea procurorilor a fost condamnat un bărbat cu vârsta de 33 de ani, care și-a rănit cu cuțitul mama de 71 de ani, chiar dacă anterior îi fusese interzis să se apropie de casă mai mult de 200 metri, transmite CURENTUL.

Calvarul mamei părea să se fi terminat în toamna anului 2018, atunci când instanța de judecată a instituit împotriva feciorului agresiv o ordonanță de protecție a acesteia, prin care agresorul nu avea voie – timp de 3 luni – să se apropie mai mult de 200 metri de apartamentul în care locuiau împreună în Chișinău ori să o contacteze pe victimă. De asemenea, acesta a fost obligat să urmeze un curs de consiliere psihologică, oferit gratuit de către o organizație neguvernamentală.

Însă, agresorul a hotărât să ignore ordonanța de protecție emisă de instanța judecătorească. Astfel, acesta a tăbărât în locuința victimei de 4 ori și, chiar dacă mama i-a permis să intre, făptașul s-a comportat agresiv, ceea ce a făcut necesară intervenția poliției. Mai mult decât atât, în unul din aceste cazuri de încălcare a interdicției de apropiere de casă, acesta în mod intenționat și-a rănit mama cu cuțitul, astfel încât aceasta a fost transportată de urgență la spital, pentru îngrijiri medicale.

Pentru aceste fapte, în vara acestui an, bărbatul a fost condamnat de Judecătoria Chișinău, dar executarea pedepsei i-a fost suspendată condiționat, însemnând că acesta se putea afla la libertate. Procurorii, însă, au considerat această pedeapsă prea blândă și au contestat hotărârea judecătorească. Drept rezultat, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe feciorul mamei agresate la ispășirea pedepsei cu închisoarea în penitenciar, pentru un termen de 3 ani și 6 luni.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților