[ X ]
[ X ]
[ X ]
SFS solicită utilizatorilor serviciilor fiscale electronice onorarea obligațiilor în termen
5 Septembrie

Serviciul Fiscal de Stat informează că, contribuabilii nu vor fi sancționați pentru situațiile în care nu și-au onorat obligațiile fiscale din motive de întrerupere a posibilității accesării serviciilor fiscale electronice determinate de o defecțiune tehnică sau de altă natură, ce nu depind de utilizatori.

Potrivit prevederilor art. 240 lit. d) din Codul fiscal, în această situație procedura de examinare a cazului de încălcare fiscală nu poate fi inițiată, iar în cazul inițierii aceasta urmează a fi încheiată.

Totodată, absolvirea de răspundere pentru situațiile în care nu și-au onorat obligațiile fiscale din motive de întrerupere a posibilității accesării serviciilor fiscale electronice urmează a fi verificată în cadrul eventualelor controale fiscale pentru fiecare situație în parte.

În context, reamintim că, utilizatorii serviciilor electronice sunt obligați să asigure onorarea obligațiilor corespunzătoare în termen de până la finele zilei următoare celei în care a fost restabilită funcționalitatea serviciilor electronice.

Pentru informații suplimentare, contribuabilii pot accesa pagina www.sfs.md sau telefona Centrul Unic de Apel al Serviciului Fiscal de Stat 08 000 1525.

Inapoi la arhiva noutaților