[ X ]
Șevciuc – vizat în 5 dosare! Avocați: „Nu este pe teritoriul RM de peste 2 luni”
14 Septembrie

Fostul lider de la Tiraspol, Evghenii Şevciuc, și-a angajat doi avocați din Republica Moldova, pentru a-l apăra în dosarele intentate de autoritățile din Transnistria pe numele său. Este vorba despre avocații Maxim Belinschii și Veaceslav Țurcan, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Maxim Belinschii a declarat că, Comitetul de anchetă din regiune i-a intentat lui Evghenii Şevciuc 5 dosare penale, dintre care unul e pretins a fi cu grif secret.

„Pe 26 iulie 2017, am depus o cerere de participare pe aceste dosare și practic în 2,5 săptămâni am primit un răspuns, în care se spune că nu am fost admiși în calitate de avocați pe dosarele de apărare, deoarece materiale care sunt prezente în cauzele penale sunt cu grif secret, dar și că suntem avocați din RM și nu din Transnistria.

Șevciuc este tras la răspundere pentru niște fapte, care, în viziunea noastră, sunt inventate și poartă un caracter răzbunător din partea actualei conduceri transnistrene. Șevciuc s-a pomenit în situația de victimă a ilegalităților comise de regimul transnistrean. Evoluția cauzelor penale a avut un caracter foarte activ și rapid, or cauzele penale au fost intentate în scurt timp, dup ce Sovietul Suprem de la Tiraspol i-a ridicat așa-numitele imunități și garanțiile lui Șevciuc. În cazul de față, Șevciuc are statut de bănuit”, a precizat avocatul.

Totodată, avocații au menționat că vor sesiza în privința încălcărilor depistate conducerea RM, organele de drept din țara noastră, conducerea Federației Ruse, delegația Uniunii Europene, dar și OSCE.

În context, avocații au precizat că Evghenii Şevciuc deține cetățenia Federației Ruse, dar și că nu este pe teritoriul RM de peste 2 luni.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților