[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Burduja, Ziua Internațională a Vămilor: Serviciul Vamal va continua să vină în sprijinul antreprenorilor prin toate mecanismele de care dispune
26 Ianuarie

Astăzi, 26 ianuarie, este marcată Ziua Internațională a Vămilor, organizată sub auspiciile Organizației Mondiale a Vămilor (OMV). Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Sergiu Burduja, susține că anul 2021 este dedicat eforturilor comune ale administrațiilor vamale din toată lumea de a ieși din criza provocată de Coronavirus și de a sprijini oamenii și business-ul prin consolidarea lanțului global de aprovizionare, intensificarea colaborării, valorificarea tehnologiei și plasarea oamenilor în centrul procesului de transformare, informează CURENTUL.

La fel, șefia Serviciului Vamal declară că anul 2020 va rămâne în istorie ca un an marcat de o pandemie globală, care a afectat aproape fiecare aspect al vieții omului.

„În tot acest timp, organul vamal a fost implicat direct în procesul de aprovizionare a pieței interne cu mărfurile necesare și în asigurarea bugetului de stat cu mijloacele de care are nevoie pe timp de criză. Serviciul Vamal va continua să vină în sprijinul antreprenorilor prin toate mecanismele de care dispune: simplificarea și digitalizarea procedurilor, consultarea și informarea mediului de afaceri privind modificările de legislație preconizate, combaterea infracționalității transfrontaliere și nu în ultimul rând, prin reducerea fenomenului corupției”, comunică Burduja.

De asemenea, Burduja spune că își propune să dezvolte și să intensifice relațiile de colaborare cu organismele internaționale, cu administrațiile vamale din alte state, dar și cu autoritățile naționale.

„În acest context, vin cu un mesaj de felicitare în adresa tuturor membrilor comunității vamale internaționale, cărora le doresc multe realizări profesionale și succes în depășirea cu bine a crizei pandemice”, se mai arată în declarația Directorului Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților